Mafini sa borovnicama
Sastojci
Testo:
- 2 cela jajeta
- 100 gr šećera
- 100 gr putera ili margarina
- 200 ml jogurta
- 50 gr mlevenih badema
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 200 gr brašna
- 1 kašika arome vanile ili vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- na vrh noža sode bikarbone
- 300 gr borovnica svežih ili smrznutih
Smesa za posipanje:
- 10 gr putera ili margarina
- 50 gr šećera
- 10 gr brašna
- 1/2 kašičice cimeta
- listići badema za ukrašavanje nije obavezno
Uputstvo
- Prvo napraviti smesu za posip. Izmešati puter, šećer, brašno i cimet, da se dobije mrvičasta smesa. Ostaviti sa strane.
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke, sem borovnica, pa sve dobro izmešati.
- Na kraju dodati borovnice i još jednom sve izmešati.
- U pleh za mafine poređati papirnate korpice. U svaku korpicu staviti po kašiku smese.
- Preko smese posuti po pola kašičice mrvičaste smese od cimeta, a preko par listića badema.
- Mafine peći na 200*C oko 15-20 minuta.
- Ostaviti mafine da se malo prohlade pa poslužiti.
Napomene
Skoro nisam jela lepše mafine od ovih. Zaista su preukusni, a ovsene pahuljice im daju veoma, veoma interesantan ukus. Inače, mafini ostaju sočni i mekani više dana, bolje reći dokle god ih ne pojedete.
Poslovica za danas:
-„Ljubav se sastoji od jedne duše koja nastanjuje dva tela.“-
Lajkujte nas: