Prvo napraviti smesu za posip. Izmešati puter, šećer, brašno i cimet, da se dobije mrvičasta smesa. Ostaviti sa strane.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke, sem borovnica, pa sve dobro izmešati.
Na kraju dodati borovnice i još jednom sve izmešati.
U pleh za mafine poređati papirnate korpice. U svaku korpicu staviti po kašiku smese.
Preko smese posuti po pola kašičice mrvičaste smese od cimeta, a preko par listića badema.
Mafine peći na 200*C oko 15-20 minuta.
Ostaviti mafine da se malo prohlade pa poslužiti.
Napomene
Skoro nisam jela lepše mafine od ovih. Zaista su preukusni, a ovsene pahuljice im daju veoma, veoma interesantan ukus. Inače, mafini ostaju sočni i mekani više dana, bolje reći dokle god ih ne pojedete.Poslovica za danas:-"Ljubav se sastoji od jedne duše koja nastanjuje dva tela."-