Komisbrot sa jogurtom

Komisbrot sa jogurtom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Hleb, Kolači
Kuhinja: Nemačka
Keyword: slatki,hleb,suvo,voće,kolači,komsbrot,

Sastojci

  • 5 celih jaja
  • 200 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika arome vanile i vanilin šećera
  • 400 gr suvog voća po izboru
  • 1 šaka seckanih oraha, badema ili lešnika nije obavezno
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 250 gr brašna

Uputstvo

  • Odvojiti žumanca od belanaca.
  • Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati polovinu izmerenog šećera i još jednom sve dobro izmiksati. Ostaviti sa strane.
  • Posebno mutiti žumanca sa preostalim šećerom, dok ne pobele. Dodati limunov sok, vanilu, ulje i suvo voće, pa umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
  • Na kraju dodati umućena belanca, pa špatulom ili varjačom mešati smesu dok se sastojci ne izjednače.
  • Dobijenu smesu izručiti u podmazan pleh za komisbrot, dimenzija 10 x 30 cm i peći na 170*C oko sat vremena.
  • Ispečen kolač izvaditi iz pleha, posuti obilato prah šećerom i ostaviti da se kolač dobro ohladi.
  • Seći po potrebi i služiti.

Napomene

Ovo je ko zna koji po redu recept za komisbrot, a ja još uvek ne mogu da se odlučim koji je najbolji. Kako koji napravim, čini mi se da je svaki sve lepši i ukusniji. 
Poslovica za danas:
-„Prava ljubav razmišlja o trenutku i o večnosti, ali nikad o trajanju.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.