Mafini sa borovnicama

Mafini sa borovnicama

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Engleska
Keyword: mafini, borovnice, voće,ovsene, pahuljice

Sastojci

Testo:

  • 2 cela jajeta
  • 100 gr šećera
  • 100 gr putera ili margarina
  • 200 ml jogurta
  • 50 gr mlevenih badema
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 200 gr brašna
  • 1 kašika arome vanile ili vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 300 gr borovnica svežih ili smrznutih

Smesa za posipanje:

  • 10 gr putera ili margarina
  • 50 gr šećera
  • 10 gr brašna
  • 1/2 kašičice cimeta
  • listići badema za ukrašavanje nije obavezno

Uputstvo

  • Prvo napraviti smesu za posip. Izmešati puter, šećer, brašno i cimet, da se dobije mrvičasta smesa. Ostaviti sa strane.
  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke, sem borovnica, pa sve dobro izmešati.
  • Na kraju dodati borovnice i još jednom sve izmešati.
  • U pleh za mafine poređati papirnate korpice. U svaku korpicu staviti po kašiku smese.
  • Preko smese posuti po pola kašičice mrvičaste smese od cimeta, a preko par listića badema.
  • Mafine peći na 200*C oko 15-20 minuta.
  • Ostaviti mafine da se malo prohlade pa poslužiti.

Napomene

Skoro nisam jela lepše mafine od ovih. Zaista su preukusni, a ovsene pahuljice im daju veoma, veoma interesantan ukus. Inače, mafini ostaju sočni i mekani više dana, bolje reći dokle god ih ne pojedete.
Poslovica za danas:
-„Ljubav se sastoji od jedne duše koja nastanjuje dva tela.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači, Mafini. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here