Kineske šnicle

Kineske šnicle

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Ručak
Keyword: faširane,šnicle,pljeskavice,mleveno,meso,ručak,jaja

Sastojci

  • 3 cela jajeta
  • 3 kašike ulja
  • 300 gr mlevenog mesa po izboru
  • 200 ml vode
  • 4-5 čenova belog luka
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • so, biber, začin c

Uputstvo

  • Umutiti jaja. Dodati začine, beli luk, ulje, vodu i mleveno meso, pa sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine.
  • Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmešati. Probati smesu, pa ako je potrebno, dodati još nešto od začina.
  • Smesu pokriti folijom i odložiti u frižider na 2 sata ili preko noći.
  • Pred posluživanje, izvaditi iz frižidera, vaditi kašikom pljeskavice i spuštati na ugrejano ulje, pa pržiti sa obe strane.
  • Poslužiti toplo uz prilog po želji.

Napomene

Ove kineske šnicle ili pljeskavice, kako ih ko već zove, su jedan od najbržih i najukusnijih ručkova koji postoji. Ako još uz njih poslužite neki prilog, kao što je pire krompir, ručak je kompletan i zadovoljiće i najizbirljivije ukuse.
Poslovica za danas:
-“ Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here