Margarete

Margarete

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: slano,pecivo,sir,kačkavalj,večera,doručak

Sastojci

Testo:

  • 2 šolje mleka
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 3 kašičice šećera
  • 1 šolja ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kg brašna

Ostalo:

  • 150 gr margarina
  • 1 žumance
  • kačkavalj i susam

Uputstvo

  • U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac i pustiti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
  • Dodati zatim sve ostale sastojke, pa zamesiti lepo, glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Brašno dodavati malo po malo, jer količina može da varira, u zavisnosti koliku šolju koristite. Ja sam koristila klasičnu šolju od oko 200 ml.
  • Ostaviti testo da naraste, pa ga premesiti i ostaviti da još jednom naraste.
  • Naraslo testo rasklagijati na debljinu jednog prsta, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Na svakoj pogačici napraviti prstom ili varjačom udubljenje, pa u svako udubljenje staviti po kockicu kačkavalja.
  • Pogačice okolo premazati umućenim žumancetom i posuti susamom, pa na svaku staviti po parče margarina.
  • Peći na 180*C oko pola sata.

Napomene

Skoro nisam jela lepše i neobičnije pecivo od ovoga. Ne znam da li mu poseban ukus daje ona jedna kesica vanilin šećera, ili je nešto drugo u pitanju, ali ocena je deset.
Poslovica za danas:
-„Ne čini drugome što ne želiš da se tebi čini.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here