U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac i pustiti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Dodati zatim sve ostale sastojke, pa zamesiti lepo, glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Brašno dodavati malo po malo, jer količina može da varira, u zavisnosti koliku šolju koristite. Ja sam koristila klasičnu šolju od oko 200 ml.
Ostaviti testo da naraste, pa ga premesiti i ostaviti da još jednom naraste.
Naraslo testo rasklagijati na debljinu jednog prsta, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u pleh, obložen papirom za pečenje.
Na svakoj pogačici napraviti prstom ili varjačom udubljenje, pa u svako udubljenje staviti po kockicu kačkavalja.
Pogačice okolo premazati umućenim žumancetom i posuti susamom, pa na svaku staviti po parče margarina.
Peći na 180*C oko pola sata.
Napomene
Skoro nisam jela lepše i neobičnije pecivo od ovoga. Ne znam da li mu poseban ukus daje ona jedna kesica vanilin šećera, ili je nešto drugo u pitanju, ali ocena je deset.Poslovica za danas:-"Ne čini drugome što ne želiš da se tebi čini."-