Dankine kiflice

Dankine kiflice

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice,slane,sir,slatke,susam,testo,pecivo,doručak,večera,

Sastojci

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 cela jajeta
  • 1 žumance
  • 150 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2-3 kašičice soli

Ostalo:

  • 250 gr margarina
  • sir ili kačkavalj za punjenje
  • 1 belance
  • susam

Uputstvo

  • U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac, pa ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
  • Dodati zatim, sve ostale sastojke i umesiti fino, glatko testo. Brašno dodavati po malo, jer ukoliko su jaja prilično velika ili mala, mogu da promene količinu brašna.
  • Testo odmah rastanjiti oklagijom, što je moguće tanje. Preko testa narendati ceo margarin i uviti u rolat.
  • Rolat preseći na 4 jednaka dela. Svaki deo rastanjiti na duž, pa seći u cik-cak, tako da se dobiju trouglovi.
  • Na svaki trougao staviti fil po želji i uviti u kiflicu.
  • Svaku kiflicu uvaljati u neumućeno belance, zatim u susam i ređati u pleh.
  • Ostaviti kiflice oko sat vremena da narastu, pa peći na 200*C oko pola sata.
  • Poslužiti tople.

Napomene

Recept za ove divne kiflice sam dobila od moje sestre Danke. U znak sećanja na nju, namerno ih nazavah njenim imenom.
Poslovica za danas:
-“ Smrt ne postoji. Ljudi umiru tek kad ih svi zaborave.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here