U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac, pa ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Dodati zatim, sve ostale sastojke i umesiti fino, glatko testo. Brašno dodavati po malo, jer ukoliko su jaja prilično velika ili mala, mogu da promene količinu brašna.
Testo odmah rastanjiti oklagijom, što je moguće tanje. Preko testa narendati ceo margarin i uviti u rolat.
Rolat preseći na 4 jednaka dela. Svaki deo rastanjiti na duž, pa seći u cik-cak, tako da se dobiju trouglovi.
Na svaki trougao staviti fil po želji i uviti u kiflicu.
Svaku kiflicu uvaljati u neumućeno belance, zatim u susam i ređati u pleh.
Ostaviti kiflice oko sat vremena da narastu, pa peći na 200*C oko pola sata.
Poslužiti tople.
Napomene
Recept za ove divne kiflice sam dobila od moje sestre Danke. U znak sećanja na nju, namerno ih nazavah njenim imenom.Poslovica za danas:-" Smrt ne postoji. Ljudi umiru tek kad ih svi zaborave."