Turske pide

Turske pide

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Turska
Keyword: turska,pizza,pica,testo,doručak,večera,pide,kačkavalj

Sastojci

Testo:

  • 200 gr brašna mekog
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ili suncokretovog ulja
  • tople vode po potrebi

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Vodu dodavati po malo, koliko je potrebno da se zamesi fino glatko testo.
  • Testo premazati uljem, pokriti i ostaviti da naraste i duplira se.
  • Izručiti testo na pobrašnjenu radnu ploču, blago premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo rastanjiti u dužinu. Krajeve na užem delu slepiti, a duž testa sa obe strane, savijati ivice ka unutra. Kada sve odradite kako treba, testo treba da dobije oblik čamca.
  • Testo je sada spremno, a čime ćete filovati, je vaša lična želja i volja. Ja sam unutrašnjost testa premazivala kečapom, posipala rendanim kačkavaljem, a odozgo mogu pečurke ili nešto suhomesnato. Ukrasite jajetom, čeri paradajzom, paprikom ili nečim drugim.
  • Turske pide mogu da se kombinuju sa rendanim kačkavaljem i prženim filom od mlevenog mesa. Sve u svemu, pustite mašti na volju i napravite svoju kreaciju.
  • Pide pecite na 250*C desetak minuta.
  • Poslužite vruće.

Napomene

Šta da kažem za ovo divno jelo od testa. Ako volite pizzu, ovo ćete sigurno obožavati. Testo je savršeno mekano i ukusno, a kao što rekoh, filovanje prepuštam vama. Uz tursko jelo, napisah i tusrku poslovicu, koja me baš oduševi…živa istina.
Poslovica za danas:
-“ Kada lenjom čoveku daš neki zadatak, on uvek uzvrati savetom.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here