Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Vodu dodavati po malo, koliko je potrebno da se zamesi fino glatko testo.
Testo premazati uljem, pokriti i ostaviti da naraste i duplira se.
Izručiti testo na pobrašnjenu radnu ploču, blago premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo rastanjiti u dužinu. Krajeve na užem delu slepiti, a duž testa sa obe strane, savijati ivice ka unutra. Kada sve odradite kako treba, testo treba da dobije oblik čamca.
Testo je sada spremno, a čime ćete filovati, je vaša lična želja i volja. Ja sam unutrašnjost testa premazivala kečapom, posipala rendanim kačkavaljem, a odozgo mogu pečurke ili nešto suhomesnato. Ukrasite jajetom, čeri paradajzom, paprikom ili nečim drugim.
Turske pide mogu da se kombinuju sa rendanim kačkavaljem i prženim filom od mlevenog mesa. Sve u svemu, pustite mašti na volju i napravite svoju kreaciju.
Pide pecite na 250*C desetak minuta.
Poslužite vruće.
Napomene
Šta da kažem za ovo divno jelo od testa. Ako volite pizzu, ovo ćete sigurno obožavati. Testo je savršeno mekano i ukusno, a kao što rekoh, filovanje prepuštam vama. Uz tursko jelo, napisah i tusrku poslovicu, koja me baš oduševi...živa istina.Poslovica za danas:-" Kada lenjom čoveku daš neki zadatak, on uvek uzvrati savetom."-