Mafini sa bademom – financiers

Mafini sa bademom – financiers

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: French
Keyword: badem,belanca,financiers,kolaci,francuski,šljive,marcipan

Sastojci

  • 5 belanaca
  • 200 gr šećera u prahu
  • 150 gr mlevenog badema
  • 50 gr brašna mekog
  • 200 gr otopljenog putera ili margarina

Ostalo:

  • 12 polovina šljiva
  • malo marcipana

Uputstvo

  • U veću činiju sipati brašno, šećer u prahu i mleveni badem, pa izmešati.
  • Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati otopljen puter, sve vreme muteći mikserom.
  • Zatim dodavati mešavinu suvih sastojaka, takođe sve vreme miksajući.
  • Smesu rasporediti u kalupe za mafine. Od ove smese se dobije 12 mafina.
  • Na svaki mafin staviti parče marcipana, pa poklopiti polovinom šljive. Marcipan nije obavezan, ukoliko ga ne volite.
  • Mafine peći 35 minuta na 180*C.
  • Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Napomene

Ovo je stvarno jedan od najukusnijih mafina koje sam probala u poslednje vreme. Nema dalje, ali zaista. E sad, neko će reći: „a šta ću sa žumancima“ ili „ovo se ne isplati“, međutim, uopšte nije tako☝ja sam, recimo, belanca „skupljala“, pravila neka peciva u koja idu samo žumanca, pa mi ostade 5 belanaca, i eto ja ih slatko iskoristih. Takođe, belanca možete i da zamrznete bez problema. Kad god vam preostane neko belance, a vi u kutiju, poklopac i pravac zamrzivač. Potpuno se normalno umute kada se odlede, probajte, videćete.
Poslovica za danas:
-„Veseo čovek je kao Sunce – kuda god ide, osvetljava.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači, Mafini. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.