Džumbus kifle sa spanaćem

Džumbus kifle sa spanaćem

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: pecivo, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: kifle,pecivo,doručak,večera,spanać,margarin,kupus,testo

Sastojci

Testo:

  • 500 gr brašna mekog
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 gr margarina
  • 1 kašika ulja
  • 300 ml vode

Fil:

  • 200 gr krem sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 celo jaje
  • 300 gr svežeg spanaća
  • 4-5 kašika griza

Ostalo:

  • 100 gr margarina za premazivanje testa
  • 1 jaje i susam

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.
  • Spanać obariti, procediti i iseckati na krupno. Ostaviti da se ohladi.
  • Umutiti jaje sa krem sirom, dodati so, obaren spanać i griz. Sve dobro izmešati i ostaviti sa strane.
  • Naraslo testo rastanjiti oklagijom na tanko. Pola margarina narendati na krupno preko testa, pa testo preklopiti na tri dela i još jednom na tri dela. Ostaviti desetak minuta da malo odstoji, pa postupak još jednom ponoviti. Ostaviti opet desetak minuta da odmori.
  • Testo rastanjiti na tanko, premazati preko cele površine filom od sira i spanaća, pa uviti u rolat. Rolat seći oštrim nožem ukoso na trouglove i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Ostaviti pola sata da kiflice narastu, zatim premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Kiflice peći na 200*C oko 20 minuta.
  • Poslužiti tople.

Napomene

Ukusne, lisnate i mekane džumbus kifle. A mekane ostaju i sutradan, ukoliko uopšte uspe neka da prenoći. Takođe, umesto spanaća, možete koristiti zelje, blitvu ili neki drugi zeleniš.
Poslovica za danas:
-“ Što ne umeš popraviti, nemoj ni menjati.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here