Krofne

Krofne

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: krofne, krafne, džem, krem, nutela,

Sastojci

Testo:

  • 250 ml mleka
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 2 cela jajeta
  • 1/2 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 50 gr otopljenog margarina
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 400-500 gr brašna mekog

Ostalo:

  • ulje za prženje krofni
  • džem, krem ili nešto drugo za filovanje krofni

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Ostaviti testo na toplo mesto, da naraste i duplira se.
  • Naraslo testo izručiti na radnu površinu i rastanjiti oklagijom na debljinu prsta. Čašom ili modlom, vaditi krugove testa, pa ih ostaviti da još jednom narastu.
  • Ulje ugrejati, pa narasle krugove testa spuštati u zagrejano ulje i pržiti na umerenoj temperaturi, sa obe strane. Pržene krofne vaditi iz ulja, i spuštati na papirni ubrus, da pokupi višak ulja.
  • Vruće krofne valjati u kristal ili prah šećer i ređati na tacnu. Kada se malo prohlade, poslastičarski špric ili kesu, napuniti džemom ili kremom, staviti nastavak za punjenje, pa puniti krofne.
  • A onda uživajte.

Napomene

Stare dobre krofne…mmmm. Ja ih inače ceo život pravim otprilike, ali pošto ne bih mogla da napišem ovaj recept bez tačnih mera, moradoh da merim, sve što sam u njih stavila. Eto, ispadoše odlične i ovako, kada ih pravim sa izmerenim namirnicama😂😂
Poslovica za danas:
-„Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.“-
 
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.