Kokos-lešnik kolač

Kokos-lešnik kolač

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: kolač,griz,kokos,lešnik,keks,brzo,slatko,kremast,šlag,lako

Sastojci

  • 1 litar mleka
  • 200 gr šećera
  • 160 gr griza
  • 1 celo jaje
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 gr pečenog i krupno mlevenog lešnika
  • 3-4 kašike kokosa
  • 250 gr putera ili margarina

Ostalo:

  • 150 gr plazma keksa
  • 500 ml slatke pavlake
  • 50 gr šećera u prahu

Uputstvo

  • Od litar mleka odvojiti 200-300 ml, a ostatak staviti da provri.
  • Umutiti dobro jaje i šećer. Dodati odvojeno mleko, vanilin šećer i griz, sve dobro umutiti i sipati u provrelo mleko.
  • Kuvati nekoliko minuta, dok se griz ne skuva i krema ne postane gusta.
  • Skuvan krem ostaviti da se ohladi, ali ne potpuno. Dovoljno je da krema bude topla.
  • U prohlađen krem dodati puter, lešnik i kokos, pa dobro sve izmiksati. Ostaviti 2 kašike lešnika za kraj.
  • Na dno tepsije ili vatrostalne činije, poređati plazma keks, prethodno umočen u mleko.
  • Preko keksa sipati umućen fil, poravnati i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi.
  • Posebno umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu, pa premazati preko ohlađenog kolača. Odozgo posuti mlevenim lešnikom.
  • Vratiti u frižider na sat-dva, da se kolač dobro ohladi i stegne.
  • Seći na kocke i poslužiti.

Napomene

Ma obožavam ovakve kolače. Ukusni, kremasti, brzi, jednostavni, jeftini, a ukusniiiii. Nema dalje.
Poslovica za danas:
-“ Tuđoj se budalaštini smejemo, a svoje se ne stidimo.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.