Projara od spanaća

Projara od spanaća

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita, bez, kora, spanać, sir, projara, proja, doručak, večera

Sastojci

  • 400 gr svežeg spanaća
  • 4 cela jajeta
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 100 ml ulja
  • 300 gr sira
  • 2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 šolje pšeničnog brašna
  • 1 šolja kukuruznog brašna

Uputstvo

  • Spanać oprati, obariti i ocediti.
  • Umutiti jaja, ulje i kiselo mleko. Dodati obaren spanać i izgnježden sir, pa još jednom izmešati.
  • Na kraju dodati so, prašak za pecivo i obe vrste brašna, izmešati dobro i izliti u pleh dimenzija 20 x 30 cm.
  • Projaru peći na 200*C oko 20 minuta.
  • Pečenu projaru pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se prohladi.
  • Iseći i poslužiti toplu.

Napomene

Pita ili projara, napravljena po ovom receptu je fantastična. Naravno, umesto spanaća, možete koristiti zelje, blitvu ili neki drugi zeleniš. Napravi se bukvalno za pet minuta, a ukus je kao što rekoh, divan.
Poslovica za danas:
-“ Jezik nema kostiju, ali kosti lomi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Pite, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.