Od litar mleka odvojiti 200-300 ml, a ostatak staviti da provri.
Umutiti dobro jaje i šećer. Dodati odvojeno mleko, vanilin šećer i griz, sve dobro umutiti i sipati u provrelo mleko.
Kuvati nekoliko minuta, dok se griz ne skuva i krema ne postane gusta.
Skuvan krem ostaviti da se ohladi, ali ne potpuno. Dovoljno je da krema bude topla.
U prohlađen krem dodati puter, lešnik i kokos, pa dobro sve izmiksati. Ostaviti 2 kašike lešnika za kraj.
Na dno tepsije ili vatrostalne činije, poređati plazma keks, prethodno umočen u mleko.
Preko keksa sipati umućen fil, poravnati i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu, pa premazati preko ohlađenog kolača. Odozgo posuti mlevenim lešnikom.
Vratiti u frižider na sat-dva, da se kolač dobro ohladi i stegne.
Seći na kocke i poslužiti.