Limunčići

Limunčići

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: kolači, keks, limun, slatko, sitni, ukusno

Sastojci

Testo:

  • 500 gr brašna mekog
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera kristal
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 ml mleka
  • 2 žumanceta
  • izrendana kora od dva limuna

Fil:

  • 2 belanceta
  • 200 gr mlevenog badema ili oraha
  • 150 gr šećera
  • izrendana kora od jednog limuna

Ostalo:

  • žuta i zelena prehrambena boja
  • malo kristal šećera

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Uviti u foliju i ostaviti u frižider na pola sata.

Fil:

  • Umutiti penasto belanca sa šećerom. Dodati badem i rendanu koru limuna, pa sve dobro izmešati.
  • Testo razvaljati oklagijom na debljinu 2-3 mm, pa čašom vaditi krugove.
  • Na svaki krug staviti kašičicu fila, preklopiti i zalepiti krajeve.
  • Vrhove dobijenih limunčića, sa obe strane, malo stegnuti prstima, da se dobije oblik limuna, pa ređati u pleh.
  • Limunčiće peći na 180*C oko 20 minuta.
  • U dva tanjira sipati po malo vode, pa u jedan tanjir dodati žutu boju, a u drugi zelenu, i dobro promešati. U treći tanjir sipati malo kristal šećera.
  • Pečene limunčiće ostaviti da se ohlade.
  • Kada su se ohladili, svaki limunčić potopiti u tanjir sa žutom bojom, okrenuti ga 2-3 puta, pa uvaljati u kristal šećer. Sada vrhove limunčića samo kratko umočiti u zelenu boju i ređati na tacnu za kolače.

Napomene

Ne zna se da li su ovi limunčići lepši za oko ili ukus. Možda se čini da ima malo više posla oko njih, ali i da ima, vredi svakog utrošenog truda i vremena. 
Poslovica za danas:
-“ Počni! Započeto je pola dela.“-
 
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here