Pileće faširane šnicle

Pileće faširane šnicle

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina, kari, ručak, večera, šnicle, belo, meso, faširane

Sastojci

  • 800 gr pilećeg belog mesa
  • 4 cela jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašike pšeničnog brašna mekog
  • 2 kašike projinog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera i tucane paprike

Uputstvo

  • Pileće šnicle iseckati na male kockice. Meso ne treba soliti.
  • Umutiti jaja, dodati so i sve ostale začine, izrendan beli luk, obe vrste brašna i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati.
  • Na kraju dodati isečeno meso i još jednom sve dobro izmešati. Pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena. Najbolje bi bilo da sve ovo pripremite uveče, pa preko noći ostavite u frižider.
  • U tiganj sipati ulje i zagrejati. Smesu vaditi kašikom, stavljati na zagrejano ulje i pržiti sa obe strane.
  • Poslužiti uz neki prilog od krompira ili riže.
  • Uz ovo možete poslužiti i neki sos ili neki drugi prilog, sve zavisi od toga šta volite. Takođe, od začina možete izostaviti ili dodati, ono što je po vašem ukusu.

Napomene

Divne i preukusne faširane pileće šnicle, sa ukusom karija. Ovo je jelo koje sam skorije otkrila, ali sam ga odmah uvrstila u jedan od obaveznih obroka, bar jednom mesečno. Sigurna sam da će i kod vas naći svoje mesto u redovnom meniju.
Poslovica za danas:
-„Rđav je čovek koji se tuđem zlu raduje.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.