Srce sa sirom
Sastojci
Testo:
- 250 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 125 ml ulja
- 1 celo jaje
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- oko 650 gr brašna
Ostalo:
- 200 gr krem sira za premazivanje
- 1 jaje premazivanje
- susam za posipanje
Uputstvo
- Umesiti lepo, glatko testo, od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da testo naraste i duplira se.
- Kada je testo naraslo, podeliti ga na 18 loptica, svaku malo premesiti i ostaviti ih desetak minuta da odmore.
- Sada svaku lopticu rastanjti u krug oklagijom, što tanje, pa premazati sirom.
- Uviti testo u rolat.
- Rolat preklopiti na pola.
- Na preklopljenoj strani, makazama napraviti rez, dužine dva prsta otprilike.
- Rukom malo spljoštiti testo, isečeni deo razdvojiti, a donji deo malo skupiti, da bi se dobio oblik srca.
- Ovako dobijena srca, ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti 40 minuta, da narastu. Premazati svako srce umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
- Poslužiti vruće.
Napomene
Testo za sve kiflice, pogačice, rolnice itd..su manje više ista. Razlikuju se uglavnom oblici peciva, a ima ih stvarno mnogo. Ljudska mašta nema kraja, pa tako od svakog peciva, može da se napravi i svaki oblik, da bude što zanimljiviji i privlačniji. Tako i ova srca, izgledaju veoma atraktivna i privlačna i prosto ne možete da odolite a da ih ne probate. Naravno, podrazumeva se da je ukus fenomenalan, o tome ne treba ni da se diskutuje.
Poslovica za danas:
-“ Gde se jedna vrata zatvore, otvore se druga.“-
Lajkujte nas: