Pizza pecivo

Pizza pecivo

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Italian
Keyword: pizza, pecivo, testo, kečap, origano, šunka, štapići, italijansko

Sastojci

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 600-650 gr brašna

Ostalo:

  • 200 gr šunke
  • 200 gr kačkavalja
  • kečap, jaje za premazivanje i susam za posipanje

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati po malo, da se dobije lepo, glatko testo.
  • Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela.
  • Uzeti jedan deo i rasklagijati ga u oblik pravougaonika.
  • Testo premazati kečapom i posuti izrendanim kačakvaljem.
  • Preko kačkavalja poređati tanko isečenu šunku.
  • Sada iseći na trake, širine 2 cm.
  • Svaku traku presaviti na pola.
  • Uzeti presavijenu traku za oba kraja, pa je uvrnuti ka suprotnim stranama.
  • Ovako upredene štapiće ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Isto uraditi i sa drugim delom testa.
  • Premazati štapiće umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Peći na 180*C oko 20-30 minuta.
  • Poslužiti štapiće, dok su još topli.

Napomene

Recept za ovo pecivo je veoma „zahvalan“. Ovaj recept možete iskoristiti i za druge oblike, pa tako, umesto štapića, možete praviti pužiće, kiflice, rolnice ili šta već želite. Kako god, pecivo je veoma ukusno i mekano i vredi ga probati.
Poslovica za danas:
-“ Dugo čeka onaj koji nestrpljivo čeka.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.