Obična pita sa sirom
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
Fil.
- 300-400 gr sira po želji
- 1 celo jaje
- 1 kašičica soli
- malo praška za pecivo
Ostalo:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 1 celo jaje
- malo jogurta ili mleka
Uputstvo
- Sir izgnježditi, ako je potrebno posoliti, dodati jedno jaje, malo praška za pecivo i izmešati.
- Ređati po tri kore, a svaku koru poprskati sa po 1 – 2 kašike ulja i kisele vode.
- Na treću staviti fil. Možete fil staviti uz samo ivicu kore, pa uvijati, a možete rasporediti preko cele kore fil, svejedno je.
- Nafilovanu koru uviti u rolat i staviti u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Umutiti jaje sa malo jogurta ili mleka i premazati pitu složenu u pleh, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
- Pečenu pitu pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti desetak minuta da odmori.
- Iseći pitu dok je topla i poslužiti.
Napomene
Ova pita mi je toliko dobro ispala, da sam morala da je objavim. A što se recepta tiča, kada je pita u pitanju, ma ne možete da pogrešite. Recept za pitu je potpuno fleksibilan, a najvažnije je to, što svaki put uspe.
Poslovica za danas:
-“ Kada i hiljadu ljudi veruje u glupu stvar, ona i dalje ostaje glupa.“-
Lajkujte nas: