Go Back

Obična pita sa sirom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Pite, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita, sir, slano, doručak, večera, kore, ukusna, mekana

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu

Fil.

  • 300-400 gr sira po želji
  • 1 celo jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo praška za pecivo

Ostalo:

  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • 1 celo jaje
  • malo jogurta ili mleka

Uputstvo

  • Sir izgnježditi, ako je potrebno posoliti, dodati jedno jaje, malo praška za pecivo i izmešati.
  • Ređati po tri kore, a svaku koru poprskati sa po 1 - 2 kašike ulja i kisele vode.
  • Na treću staviti fil. Možete fil staviti uz samo ivicu kore, pa uvijati, a možete rasporediti preko cele kore fil, svejedno je.
  • Nafilovanu koru uviti u rolat i staviti u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Umutiti jaje sa malo jogurta ili mleka i premazati pitu složenu u pleh, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
  • Pečenu pitu pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti desetak minuta da odmori.
  • Iseći pitu dok je topla i poslužiti.

Napomene

Ova pita mi je toliko dobro ispala, da sam morala da je objavim. A što se recepta tiča, kada je pita u pitanju, ma ne možete da pogrešite. Recept za pitu je potpuno fleksibilan, a najvažnije je to, što svaki put uspe.
Poslovica za danas:
-" Kada i hiljadu ljudi veruje u glupu stvar, ona i dalje ostaje glupa."-