Sir izgnježditi, ako je potrebno posoliti, dodati jedno jaje, malo praška za pecivo i izmešati.
Ređati po tri kore, a svaku koru poprskati sa po 1 - 2 kašike ulja i kisele vode.
Na treću staviti fil. Možete fil staviti uz samo ivicu kore, pa uvijati, a možete rasporediti preko cele kore fil, svejedno je.
Nafilovanu koru uviti u rolat i staviti u pleh, obložen papirom za pečenje.
Umutiti jaje sa malo jogurta ili mleka i premazati pitu složenu u pleh, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
Pečenu pitu pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti desetak minuta da odmori.
Iseći pitu dok je topla i poslužiti.
Napomene
Ova pita mi je toliko dobro ispala, da sam morala da je objavim. A što se recepta tiča, kada je pita u pitanju, ma ne možete da pogrešite. Recept za pitu je potpuno fleksibilan, a najvažnije je to, što svaki put uspe.Poslovica za danas:-" Kada i hiljadu ljudi veruje u glupu stvar, ona i dalje ostaje glupa."-