Tiramisu

Tiramisu

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Desert, Kolači, Torte
Kuhinja: Italian
Keyword: Kafa, piškote, keks, maskarpone, sir, torta, poslastica, lako, brzo

Sastojci

  • 400 gr piškota
  • 400 gr maskarpone sira
  • 4 cela jajeta
  • 100 gr šećera
  • 2 šolje skuvane kafe
  • kakao za posipanje

Uputstvo

  • Skuvati malo jaču kafu i ostaviti je desetak minuta da se talog slegne, a onda polako procediti u jedan duboki tanjir. Ako volite, u kafu možete dodati 1-2 kašike ruma ili malo ekstrata ruma.
  • Umutiti belanca u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
  • Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Dodati maskarpone sir i ponovo izmiksati. Na kraju dodati umućena belanca i mutiti mikserom, na najmanjoj brzini, da se smesa sjedini.
  • Tiramisu možete ređati u neki kalup, tepsiju ili vatrostalnu činiju, šta već imate kod kuće.
  • Dakle uzmete kalup po želji. Po dnu kalupa poređati jedan red piškota, koje ste prethodno, sa obe strane kratko umočili u kafu.
  • Preko piškota premazati polovinu fila.
  • Ponoviti postupak. Preko fila, još jedan red natapanih piškota, pa preko piškota ostatak fila.
  • Ovako složen Tiramisu, ostaviti u frižider, da se hladi 2-3 sata. Pre služenja, posuti kakaom u prahu.
  • Seći na kocke i služiti.
  • Tiramisu možete slagati i u čaše. Možda je čak i bolje rešenje, ako nemate neki odgovarajući kalup. A svakako je lakše poslužiti ga u čašama.

Napomene

Fantastično ukusna i kremasta Tiramisu poslastica, koju ja mislim svi obožavaju. Napravi se bukvalno za čas, mada se za isti taj čas i pojede, ali na kraju, zato i spremamo sve, da bi se pojelo. 
Poslovica za danas:
-“ Stara metla dobro poznaje svaki ćošak.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Kolači, Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.