Keks sa čokoladnim jajima

Keks sa čokoladnim jajima

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: keks, kolači, čokolada, jaja, puter, brzo, lako

Sastojci

Testo:

  • 170 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera
  • 1 celo jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 225 gr brašna mekog

Ostalo:

  • čokoladna jaja za punjenje

Uputstvo

  • Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati ostale sastojke, sem brašna, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodavati po malo brašna i zamesiti lepo, glatko testo.
  • Od testa kidati loptice, veličine oraha.
  • Svaku lopticu malo rastanjiti između dlanova, staviti jedno čokoladno jaje, zalepiti krajeve i napraviti lopticu.
  • Loptice možete puniti čime god hoćete. Kockicom čokolade, lešnikom, orahom ili šta vam već padne na pamet.
  • Napunjene keksiće, ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180*C oko 15 minuta.
  • Keks treba da ostane svetle boje. Ukrasiti ih topljenom čokoladom ili ih jednostavno uvaljati u prah šećer.
  • Najlepši su, dok su još topli i dok se čokolada unutra nije stegla i ohladila. Mada, ja sam ih jela 2-3 dana i nisam našla zamerku, uz kafu ili čaj, odlična kombinacija.

Napomene

Ne sećam se da sam bilo koje godine pravila više keksića, kao ova poslednja 3-4 meseca. Šta me spopalo ne znam ni sama???
Poslovica za danas:
-“ Ko na početku nije dovoljno pametan, njega će kraj opametiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here