Rafaelo desert u čaši
Servings: 4 osobe
Sastojci
- 200 gr krem sira Filadelfija klasik
- 200 gr slatke pavlake čvrsto umućene
- 125 gr maskarpone sira
- 230 gr rafaelo kuglica
- 100 gr kokosa
- 70 gr bele čokolade iseckane ili narendane na krupno
- 2-3 kašike šećera u prahu
- 125 gr keksa po izboru
- 1 kesica vanilin šećera
Uputstvo
- Keks staviti u kesu od zamrzivača, pa ga oklagijom izmrviti na krupnije komade. Ja sam koristila običan puter keks.
- Od velikog pakovanja Rafaelo kuglica (230gr), odvojiti 4 kuglice za ukrašavanje, a ostale samleti u secku.
- Slatku pavlaku čvrsto umutiti.
- Posebno umutiti maskarpone, filadelfiju, vanilin šećer i šećer u prahu. Dodati umućenu slatku pavlaku, kokos i samlevene rafaelo kugle, pa sve dobro umutiti mikserom. Fil je spreman.
- Ovo je mera za 4 čaše ili neke manje ukrasne tegle. Dakle, na dno čaše staviti izmrvljen keks.
- Preko keksa, staviti malo fila i kašičicom poravnati.
- Preko fila posuti iseckanu belu čokoladu.
- Zatim ide još jedan red fila i takođe poravnati.
- Na kraju posuti kokosom i belom čokoladom, pa ukrasiti jednom rafaelo kuglicom.
Napomene
Ovo savršenstvo jednostavno morate probati. Ja lično, nisam neki ljubitelj kolača i deserta, pravljenih sa sirom, ali ovo je nešto sjajno, bez preterivanja. U svakom slučaju, vredi ga poslužiti kao desert, za jedan lep, nedeljni, porodični ručak. Biće to pun pogodak.
Poslovica za danas:
-“ Velika srca vole, mala traže da budu voljena.“-
Lajkujte nas: