Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati ostale sastojke, sem brašna, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodavati po malo brašna i zamesiti lepo, glatko testo.
Od testa kidati loptice, veličine oraha.
Svaku lopticu malo rastanjiti između dlanova, staviti jedno čokoladno jaje, zalepiti krajeve i napraviti lopticu.
Loptice možete puniti čime god hoćete. Kockicom čokolade, lešnikom, orahom ili šta vam već padne na pamet.
Napunjene keksiće, ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180*C oko 15 minuta.
Keks treba da ostane svetle boje. Ukrasiti ih topljenom čokoladom ili ih jednostavno uvaljati u prah šećer.
Najlepši su, dok su još topli i dok se čokolada unutra nije stegla i ohladila. Mada, ja sam ih jela 2-3 dana i nisam našla zamerku, uz kafu ili čaj, odlična kombinacija.