Keks sa čokoladnim jajima
Sastojci
Testo:
- 170 gr putera ili margarina
- 100 gr šećera
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 225 gr brašna mekog
Ostalo:
- čokoladna jaja za punjenje
Uputstvo
- Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati ostale sastojke, sem brašna, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodavati po malo brašna i zamesiti lepo, glatko testo.
- Od testa kidati loptice, veličine oraha.
- Svaku lopticu malo rastanjiti između dlanova, staviti jedno čokoladno jaje, zalepiti krajeve i napraviti lopticu.
- Loptice možete puniti čime god hoćete. Kockicom čokolade, lešnikom, orahom ili šta vam već padne na pamet.
- Napunjene keksiće, ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180*C oko 15 minuta.
- Keks treba da ostane svetle boje. Ukrasiti ih topljenom čokoladom ili ih jednostavno uvaljati u prah šećer.
- Najlepši su, dok su još topli i dok se čokolada unutra nije stegla i ohladila. Mada, ja sam ih jela 2-3 dana i nisam našla zamerku, uz kafu ili čaj, odlična kombinacija.
Napomene
Ne sećam se da sam bilo koje godine pravila više keksića, kao ova poslednja 3-4 meseca. Šta me spopalo ne znam ni sama???
Poslovica za danas:
-“ Ko na početku nije dovoljno pametan, njega će kraj opametiti.“-
Lajkujte nas: