Trouglići sa sirom
Sastojci
- 15 komada gotovih kora za pitu
Fil:
- 300 ml mleka
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 200 ml ulja
- 10 kašika brašna mekog
- 1 kašičica soli
Ostalo:
- 1 celo jaje
- sir za punjenje i susam za posipanje
Uputstvo
- U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
- Zatim, dodati ulje, brašno i so i smesu dobro izmešati, da nema grudvica.
- Kore za pitu odvojiti u tri grupe po 5 kora.
- Uzeti prvih pet kora. Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati celu sa 4-5 kašika fila, pa preko nje staviti drugu koru i takođe premazati filom. Postupak ponoviti sa svih pet kora. Poslednju koru takođe premazati filom.
- Na premazane kore, uz samu ivicu staviti izgnježden sir, pa uviti u rolat. Ja sam ovaj put pravila sa sirom i trebalo mi je otprilike oko 300gr sira. Inače, za ovu pitu možete koristiti fil po vašoj želji:…kačkavalj, šunku, fetu, domaći sir…itd.
- Postupak ponoviti sa ostale dve grupe kora, tako da dobijete tri rolata. Kada su sva tri rolata uvijena, pokriti ih krpom i ostaviti sat vremena da odstoje.
- Posle sat vremena, rolate iseći u cik-cak, pa trougliće ređati u pleh.
- Umutiti jedno celo jaje, premazati trougliće i posuti susamom.
- Peći na 200*C oko 20-25 minuta. Poslužiti dok su tople.
Napomene
Evo recepta za jednu veoma neobičnu i neodoljivu pitu. Danas sam je prvi put pravila i zaista sam oduševljena… i ja, ali i svi oni koji su je probali. Čista desetka?
Poslovica za danas:
-“ Uporna dobrota pobeđuje i najtvrđe srce.“-
Lajkujte nas: