Pečeni kesten

Pečeni kesten

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Desert
Kuhinja: Srpska
Keyword: pečeni, kesten, poslastica, vrući, mirišljavi

Uputstvo

  • Za početak, kupite kesten. Količinu odredite sami u zavisnosti koliko volite pečeni kesten.
  • Svakom kestenu zaseći koru. Ja to radim skalpelom, a može i neki reckasti nož.
  • Kada je na svakom kestenu napravljen rez, ubaciti ih u jednu posudu, naliti hladnom vodom, ostaviti oko sat vremena da odstoji. Posle sat vremena, kesten procediti i preručiti u suv pleh.
  • Rernu zagrejati na najjače, kod mene je to 275*C i uključiti donji grejač. Pleh sa kestenom ubaciti na samo dno rerne i peći oko 45 minuta. Kesten je pečen kada se ljuska otvori.

Napomene

Neverovatno je, kako me miris pečenog kestena uvek vrati u dane mog detinjstva i podseti na moju majku. Sećam se da je nekada u mom gradu, u glavnoj ulici uvek imalo da se kupi pečenog kestena, sećam se i čoveka koji ih je pekao. Moja majka krene sa posla, svrati i kupi jedan fišek pečenog kestena i donese kući da me iznenadi…a ja, uprkos tome što znam da će mi doneti, uvek se iznova iznendim…eh, postoji mnogo razloga zašto obožavam kesten?
Poslovica za danas:
-„Zapamtite.. iznenađen igrač je napola pobeđen.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here