Griz oblande
Sastojci
- 1 velika šolja mleka
- 25 kašika šećera
- 5 kašika griza
- 250 gr putera ili margarina
- 2 kesice vanile
- 3 štangle čokolade, to je otprilike 100gr
- 1 pakovanje velikih oblandi
Uputstvo
- Sve sastojke izmeriti i sipati u šerpicu u kojoj ćete kuvati fil.
- Kada počne da vri, kuvati tačno 6 minuta.
- Fil skinuti sa ringle i odmah filovati oblande. Poslednji list oblande se ne filuje.
- Preko nafilovanih oblandi staviti neki plato, pa na plato nešto malo teže, da bi se oblanda lepo slepila i ostala ravna.
- Kada se ohladi, iseći na štangle, kocke ili romboide, i poslužiti.
Napomene
Ništa lepše od ovakvih recepata za oblande. Brze, lake, jednostavne, ne može da se pogreši, a sa druge strane ukusne i sočne i „planu dok si rek’o keks“. Uostalom, uverićete se i sami.
Poslovica za danas:
-“ Sve dok staješ na svoje noge, nemoj se žalostiti što posrćeš.“-
Lajkujte nas: