Griz oblande

Griz oblande

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: oblande, griz, čokolada, brze, lake, ukusne

Sastojci

  • 1 velika šolja mleka
  • 25 kašika šećera
  • 5 kašika griza
  • 250 gr putera ili margarina
  • 2 kesice vanile
  • 3 štangle čokolade, to je otprilike 100gr
  • 1 pakovanje velikih oblandi

Uputstvo

  • Sve sastojke izmeriti i sipati u šerpicu u kojoj ćete kuvati fil.
  • Kada počne da vri, kuvati tačno 6 minuta.
  • Fil skinuti sa ringle i odmah filovati oblande. Poslednji list oblande se ne filuje.
  • Preko nafilovanih oblandi staviti neki plato, pa na plato nešto malo teže, da bi se oblanda lepo slepila i ostala ravna.
  • Kada se ohladi, iseći na štangle, kocke ili romboide, i poslužiti.

Napomene

Ništa lepše od ovakvih recepata za oblande. Brze, lake, jednostavne, ne može da se pogreši, a sa druge strane ukusne i sočne i „planu dok si rek’o keks“. Uostalom, uverićete se i sami.
Poslovica za danas:
-“ Sve dok staješ na svoje noge, nemoj se žalostiti što posrćeš.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here