Bajadera sa kikiriki puterom

Bajadera sa kikiriki puterom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: bajadera, kolac, plazma, kikiriki, puter, cokolada, glazura

Sastojci

  • 300 gr mlevene plazme
  • 400 gr šećera u prahu
  • 300 gr putera od kikirikija
  • 200 gr putera ili margarina otopljenog

Glazura:

  • 200 gr čokolade po izboru (mlečne ili za kuvanje)
  • 150 gr putera od kikirikija

Uputstvo

  • U vanglicu sipati plazmu i šećer u prahu pa promešati.
  • Dodati puter od kikirikija i otopljen puter, pa sve zajedno dobro umesiti, da se istopi šećer i da se smesa lepo sjedini.
  • Smesu rastanjiti u neki manji pleh ili kalup, na debljinu jednog prsta otprilike. Ostaviti u frižider.
  • Čokoladu otopiti, pa dodati puter od kikirikija. Mešati da se puter istopi i sjedini sa čokoladom.
  • Ovako spremljenu glazuru, preliti preko kore od plazme. Odozgo posuti seckanim kikirikijem ili mrvicama od čokolade.
  • Spremljenu bajaderu vratiti u frižider da se potpuno ohladi i stegne. Najbolje je da prenoći.
  • Seći na kocke ili štangle i služiti.

Napomene

Ako volite slatkiše sa kikirikijem, ovo je pravi recept za vas. Napravi se bukvalno za 10-15 minuta, a veoma lepog i interesnatnog ukusa. Obzirom da se bliži vreme slava, eto ideje za jedan nov i ukusan kolač na vašoj tacni sa slavskim kolačima.
Poslovica za danas:
-„Iskustvo je češalj, kojeg ti podari život onda, kada ti opadne kosa.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here