Bajadera sa kikiriki puterom
Sastojci
- 300 gr mlevene plazme
- 400 gr šećera u prahu
- 300 gr putera od kikirikija
- 200 gr putera ili margarina otopljenog
Glazura:
- 200 gr čokolade po izboru (mlečne ili za kuvanje)
- 150 gr putera od kikirikija
Uputstvo
- U vanglicu sipati plazmu i šećer u prahu pa promešati.
- Dodati puter od kikirikija i otopljen puter, pa sve zajedno dobro umesiti, da se istopi šećer i da se smesa lepo sjedini.
- Smesu rastanjiti u neki manji pleh ili kalup, na debljinu jednog prsta otprilike. Ostaviti u frižider.
- Čokoladu otopiti, pa dodati puter od kikirikija. Mešati da se puter istopi i sjedini sa čokoladom.
- Ovako spremljenu glazuru, preliti preko kore od plazme. Odozgo posuti seckanim kikirikijem ili mrvicama od čokolade.
- Spremljenu bajaderu vratiti u frižider da se potpuno ohladi i stegne. Najbolje je da prenoći.
- Seći na kocke ili štangle i služiti.
Napomene
Ako volite slatkiše sa kikirikijem, ovo je pravi recept za vas. Napravi se bukvalno za 10-15 minuta, a veoma lepog i interesnatnog ukusa. Obzirom da se bliži vreme slava, eto ideje za jedan nov i ukusan kolač na vašoj tacni sa slavskim kolačima.
Poslovica za danas:
-„Iskustvo je češalj, kojeg ti podari život onda, kada ti opadne kosa.“-
Lajkujte nas: