Keyword: oblande, griz, čokolada, brze, lake, ukusne
Sastojci
1velika šoljamleka
25kašikašećera
5kašikagriza
250grputera ili margarina
2kesicevanile
3štanglečokolade, to je otprilike 100gr
1pakovanjevelikih oblandi
Uputstvo
Sve sastojke izmeriti i sipati u šerpicu u kojoj ćete kuvati fil.
Kada počne da vri, kuvati tačno 6 minuta.
Fil skinuti sa ringle i odmah filovati oblande. Poslednji list oblande se ne filuje.
Preko nafilovanih oblandi staviti neki plato, pa na plato nešto malo teže, da bi se oblanda lepo slepila i ostala ravna.
Kada se ohladi, iseći na štangle, kocke ili romboide, i poslužiti.
Napomene
Ništa lepše od ovakvih recepata za oblande. Brze, lake, jednostavne, ne može da se pogreši, a sa druge strane ukusne i sočne i "planu dok si rek'o keks". Uostalom, uverićete se i sami.Poslovica za danas:-" Sve dok staješ na svoje noge, nemoj se žalostiti što posrćeš."-