Gibanica sa jogurtom
Sastojci
- 500 gr kora za pitu ili gibanicu
- 500 ml jogurta
- 4 cela jajeta
- 1 šolja ulja
- 1 šolja kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja i so.Dodati ostale sastojke pa još jednom dobro umutiti.
- U podmazanu tepsiju, na dno, ravno staviti dve kore. Odvojiti još jednu koru i ostaviti je sa strane za kraj.
- Od preostalih kora, svaku koru malo zgužvati, potopiti je celu u smesu od jaja i jogurta, blago je iscediti i ređati u tepsiju, dok se ne potroše sve kore.
- Na kraju sve pokriti jednom korom, koja je ostavljena na početku.
- Ostatak smese premazati preko poslednje kore, sipati preko 2-3 kašike ulja, razmazati i peći.
- Gibanica se peče otprilike oko pola sata na 200*C.
- Pečenu gibanicu pokriti krpom i ostaviti desetak minuta, a zatim je iseći.
- Poslužiti dok je još topla.
Napomene
U slučaju da vam se jede gibanica, a nemate sir, evo rešenja i za to. Gibanica je fantastična, apsolutno nema razlike. Naravno, ovaj recept možete upotrebiti i za gibanicu sa sirom. U smesu dodajte krišku dve sira, bilo kog i postupak je isti.
Poslovica za danas:
-“ Oni koji znaju malo, brzi su na jeziku.“-
Lajkujte nas: