Go Back

Gibanica sa jogurtom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Gibanica, jogurt, slano, kore, pita

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu ili gibanicu
  • 500 ml jogurta
  • 4 cela jajeta
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Uputstvo

  • Umutiti penasto jaja i so.Dodati ostale sastojke pa još jednom dobro umutiti.
  • U podmazanu tepsiju, na dno, ravno staviti dve kore. Odvojiti još jednu koru i ostaviti je sa strane za kraj.
  • Od preostalih kora, svaku koru malo zgužvati, potopiti je celu u smesu od jaja i jogurta, blago je iscediti i ređati u tepsiju, dok se ne potroše sve kore.
  • Na kraju sve pokriti jednom korom, koja je ostavljena na početku.
  • Ostatak smese premazati preko poslednje kore, sipati preko 2-3 kašike ulja, razmazati i peći.
  • Gibanica se peče otprilike oko pola sata na 200*C.
  • Pečenu gibanicu pokriti krpom i ostaviti desetak minuta, a zatim je iseći.
  • Poslužiti dok je još topla.

Napomene

U slučaju da vam se jede gibanica, a nemate sir, evo rešenja i za to. Gibanica je fantastična, apsolutno nema razlike. Naravno, ovaj recept možete upotrebiti i za gibanicu sa sirom. U smesu dodajte krišku dve sira, bilo kog i postupak je isti. 
Poslovica za danas:
-" Oni koji znaju malo, brzi su na jeziku."-