Bečke kiflice

Bečke kiflice

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: Kiflice, slane, sir, pecivo, testo, kvasac

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml ulja
  • 4 žumanceta
  • 3 kašičice soli
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kg brašna mekog

Ostalo:

  • 200 gr sira ili kačkavalja
  • 1 celo jaje za premazivanje
  • susam za posipanje

Uputstvo

  • U mlako mleko dodati šećer, izdrobiti kockicu kvasca, izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
  • Kada je kvasac krenuo, dodati žumanca, ulje i so, pa izmešati da se sastojci sjedine.
  • Na kraju dodati tačno kilogram brašna i zamesiti testo.
  • Testo odmah izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 6 delova, pa svaki deo premesiti u jufku.
  • Sada svaku jufku rasklagijati u krug, debljine pola prsta, pa iseći na 8 delova tj. trouglova. Na svaki trougao staviti sir i umotati u kiflu.
  • Kifle ređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Peći na 220*C oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti desetak minuta.
  • Poslužiti tople.

Napomene

Što se tiča fila za ove kiflice, možete koristiti bilo šta. Ako volite slatke kifle, smanjite količinu soli, povećajte količinu šećera i filujte džemom, kremom ili nečim drugim. Za slane kifle, možete da izgnježdite domaći sir i u njega dodate preostala belanca, možete da stavite parče kačkavalja, šunke ili šta već volite. Jedno je sigurno, čime god da nafilujete, kiflice su fenomenalne. A što se imena tiče, recept za ove kiflice sam dobila ovde u Beču, zato sam i dobila ideju da ih tako nazovem.
Poslovica za danas:
-“ Ono što vodi i vuče svet, nisu lokomotive, nego ideje.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here