U mlako mleko dodati šećer, izdrobiti kockicu kvasca, izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Kada je kvasac krenuo, dodati žumanca, ulje i so, pa izmešati da se sastojci sjedine.
Na kraju dodati tačno kilogram brašna i zamesiti testo.
Testo odmah izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 6 delova, pa svaki deo premesiti u jufku.
Sada svaku jufku rasklagijati u krug, debljine pola prsta, pa iseći na 8 delova tj. trouglova. Na svaki trougao staviti sir i umotati u kiflu.
Kifle ređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći na 220*C oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti desetak minuta.
Poslužiti tople.
Napomene
Što se tiča fila za ove kiflice, možete koristiti bilo šta. Ako volite slatke kifle, smanjite količinu soli, povećajte količinu šećera i filujte džemom, kremom ili nečim drugim. Za slane kifle, možete da izgnježdite domaći sir i u njega dodate preostala belanca, možete da stavite parče kačkavalja, šunke ili šta već volite. Jedno je sigurno, čime god da nafilujete, kiflice su fenomenalne. A što se imena tiče, recept za ove kiflice sam dobila ovde u Beču, zato sam i dobila ideju da ih tako nazovem.Poslovica za danas:-" Ono što vodi i vuče svet, nisu lokomotive, nego ideje."-