Buhtle sa uljem

Buhtle sa uljem

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: Buhtle, testo, doručak, večera, džem, krem

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 250 ml ulja
  • 2 cela jajeta
  • 1 žumance
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanile
  • strugana kora od jednog limuna i prstohvat soli
  • 1 kg brašna mekog
  • Džem ili krem za filovanje

Uputstvo

  • U toplo mleko razmutiti šećer i kvasac da se istopi, pa dodati malo brašna da se dobije smesa malo gušća nego za palačinke. Pokriti krpom i ostaviti da kvasac krene.
  • Kada je smesa narasla, dodati ostale sastojke, izmešati da se sjedine, pa umesiti testo dadajući malo po malo brašna. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, da testo naraste.
  • Naraslo testo izručiti na brašnom posutu površinu pa ga rasklagijati na debljinu 1/2 cm.
  • Rasklagijano testo iseci na pravougaonike, otprilike 10 x 5 cm, i na svaki pravougaonik staviti džem ili krem po dužini.
  • Sada, spajati ivice testa po dužini i dobro ih slepiti prstima. Krajeve takođe slepiti, malo ih podviti prema spoju testa. Spoj okrenuti ka dnu podmazanog pleha. Ovako formirane buhtle, ređati u pleh jednu do druge. Pleh prethodno podmazati uljem ili margarinom.
  • Buhtle složene u pleh, premazati uljem i ostaviti pola sata da malo narastu.
  • Peći na 200* oko 30 minuta.
  • Ispečene buhtle, prevrnuti iz pleha na neki plato, gornjom koricom na dno platoa, pokriti krpom i pustiti da se malo prohlade.
  • Posle petnaestak minuta, okrenuti ih, posuti prah šećerom i poslužiti dok su još tople.

Napomene

Imam dva recepta za buhtle, jedan je sa puterom a ovaj drugi sa uljem. Za koji god da se odlučite, nećete se prevariti. Oba recepta su podjendako dobra. Buhtle su mekane kao pamuk, a svake su ukusne na svoj način, prvim buhtlama poseban ukus daje puter a ovim drugim, korica limuna. Ako budete isprobali oba recetpa, uverićete se, da se ni vi nećete moći odlučiti koje su bolje.
Poslovica za danas:
-“ Ne možeš svakog dana da učiniš veliko delo, ali možeš dobro.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here