U toplo mleko razmutiti šećer i kvasac da se istopi, pa dodati malo brašna da se dobije smesa malo gušća nego za palačinke. Pokriti krpom i ostaviti da kvasac krene.
Kada je smesa narasla, dodati ostale sastojke, izmešati da se sjedine, pa umesiti testo dadajući malo po malo brašna. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, da testo naraste.
Naraslo testo izručiti na brašnom posutu površinu pa ga rasklagijati na debljinu 1/2 cm.
Rasklagijano testo iseci na pravougaonike, otprilike 10 x 5 cm, i na svaki pravougaonik staviti džem ili krem po dužini.
Sada, spajati ivice testa po dužini i dobro ih slepiti prstima. Krajeve takođe slepiti, malo ih podviti prema spoju testa. Spoj okrenuti ka dnu podmazanog pleha. Ovako formirane buhtle, ređati u pleh jednu do druge. Pleh prethodno podmazati uljem ili margarinom.
Buhtle složene u pleh, premazati uljem i ostaviti pola sata da malo narastu.
Peći na 200* oko 30 minuta.
Ispečene buhtle, prevrnuti iz pleha na neki plato, gornjom koricom na dno platoa, pokriti krpom i pustiti da se malo prohlade.
Posle petnaestak minuta, okrenuti ih, posuti prah šećerom i poslužiti dok su još tople.