Testenina u sosu od belog luka

Testenina u sosu od belog luka

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Paste
Kuhinja: Italian
Keyword: Makarone, testenina, sos, bešamel, beli, luk, mirođija

Sastojci

  • 400 gr testenine po želji makarone ili spirale
  • 700 ml mleka
  • 60 gr putera
  • 60 gr brašna mekog
  • 5 čenova belog luka
  • 100 gr kačkavalja
  • 1 kašičica mirođije
  • so i biber

Uputstvo

  • Istopiti puter u šerpi, na tihoj vatri.
  • Beli luk očistiti, izrendati na sitno i dodati u brašno i puter. Promešati i pržiti bukvalno samo par sekundi. Čim beli luk pusti miris, dodavati mleko, malo po malo, sve vreme mešajući, da se ne bi stvorile grudvice.
  • Sos kuvati dok se ne zgusne, pa dodati so, biber i mirođiju, prokuvati još par sekundi i skloniti sa ringle.
  • Na kraju ubaciti kačkavalj i dobro izmešati da se sir istopi.
  • Testeninu skuvati po uputstvu sa kese, procediti, preliti sosom, sve dobro izmešati i poslužiti.

Napomene

Koliko su samo ove makarone dobre i ukusne, kako je ovo dobra harmonija ukusa.. beli luk, mirođija, bešamel..mmm neverovatno dobar spoj koji morate probati. U slučaju da volite više sosa u makaronama, pojačajte meru za sos i to je to. 
Poslovica za danas:
-“ Vreme je tu dovoljno dugo za one koji su spremni da ga iskoriste.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Paste. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here