Beli luk očistiti, izrendati na sitno i dodati u brašno i puter. Promešati i pržiti bukvalno samo par sekundi. Čim beli luk pusti miris, dodavati mleko, malo po malo, sve vreme mešajući, da se ne bi stvorile grudvice.
Sos kuvati dok se ne zgusne, pa dodati so, biber i mirođiju, prokuvati još par sekundi i skloniti sa ringle.
Na kraju ubaciti kačkavalj i dobro izmešati da se sir istopi.
Testeninu skuvati po uputstvu sa kese, procediti, preliti sosom, sve dobro izmešati i poslužiti.
Napomene
Koliko su samo ove makarone dobre i ukusne, kako je ovo dobra harmonija ukusa.. beli luk, mirođija, bešamel..mmm neverovatno dobar spoj koji morate probati. U slučaju da volite više sosa u makaronama, pojačajte meru za sos i to je to. Poslovica za danas:-" Vreme je tu dovoljno dugo za one koji su spremni da ga iskoriste."-