Musaka od krompira za dva dana

Musaka od krompira za dva dana

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Musaka, krompir, mleveno, meso, zapečeno

Sastojci

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 4-5 celih jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 ml ulja
  • so, biber, začin

Uputstvo

  • Luk sitno iseckati i izdinstati na ulju. Dodati mleveno meso i sve zajedno ispržiti. Na kraju dodati so, biber i začin po ukusu.
  • Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati so, biber i začin i izmešati.
  • Polovinu krompira složiti na dno pekača ili nekog drugog suda.
  • Preko kormpira rasporediti izdinstano meso.
  • Preko mesa složiti drugu polovinu krompira.
  • Posebno umutiti jaja, posoliti, dodati oko pola litre obične vode i ovom smesom naliti musaku. Smesa treba da pokrije gornji sloj krompira, ako je potrebno, dodati još malo vode.
  • Peći na 220*C oko 40 minuta, odnosno dok voda ne ispari.

Napomene

Ukoliko ste navikli da musaku nalivate mlekom i jajima, onda će vam ovaj recep izgledati u najmanju ruku čudan. Da budem iskrena, bio je i meni dok ga nisam probala. Tajna je upravo u nalivanju musake. Ako je nalijete vodom, baš kao u ovom receptu, musaka će vam i sutradan ostati podjednako ukusna a krompir mekan kao da je tek ispečen, što sa mlekom nije slučaj, jer ga mleko „udrveni“. 
Poslovica za danas:
-“ Nećete nikada sresti čoveka od koga se ništa ne može naučiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here