Džiger sarmica
Sastojci
- Džigerica, srce i bubrezi od jednog praseta
- 4-5 celih jaja
- 2 glavice crnog luka
- 50 ml ulja
- so, biber, začin
Uputstvo
- Iznutrice dobro oprati i skuvati.
- Kada je skuvano, ponovo oprati, ocediti i samleti na vodenicu za meso ili u secku.
- Crni luk iseckati na sitno i izdinstati na ulju. Dodati samlevene iznutrice, posoliti, dodati začine po ukusu i sve dobro izmešati. Smesu izručiti u tepsiju.
- Posebno umutiti jaja i preliti preko smese.
- Ubaciti u zagrejanu rernu i peći na 200*C oko pola sata.
Napomene
Džiger sarma se obično pravi od jagnjećih iznutrica i uvija se u jagnjeću maramicu ali je i ova varijanta veoma ukusna. Kada vam od praseta ostanu iznutrice a ne znate šta ćete sa njima, evo pravog rešenja. Budite radoznale i probajte ovo, svideće vam se sigurno.
Poslovica za danas:
-“ Dok se prepireš zbog četvrtine praseta, gubiš stado ovaca.-„
Lajkujte nas: