Džiger sarmica

Džiger sarmica

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Predjela
Kuhinja: Srpska
Keyword: Džigerica, iznutrice, sarmica

Sastojci

  • Džigerica, srce i bubrezi od jednog praseta
  • 4-5 celih jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 ml ulja
  • so, biber, začin

Uputstvo

  • Iznutrice dobro oprati i skuvati.
  • Kada je skuvano, ponovo oprati, ocediti i samleti na vodenicu za meso ili u secku.
  • Crni luk iseckati na sitno i izdinstati na ulju. Dodati samlevene iznutrice, posoliti, dodati začine po ukusu i sve dobro izmešati. Smesu izručiti u tepsiju.
  • Posebno umutiti jaja i preliti preko smese.
  • Ubaciti u zagrejanu rernu i peći na 200*C oko pola sata.

Napomene

Džiger sarma se obično pravi od jagnjećih iznutrica i uvija se u jagnjeću maramicu ali je i ova varijanta veoma ukusna. Kada vam od praseta ostanu iznutrice a ne znate šta ćete sa njima, evo pravog rešenja. Budite radoznale i probajte ovo, svideće vam se sigurno.
Poslovica za danas:
-“ Dok se prepireš zbog četvrtine praseta, gubiš stado ovaca.-„
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Predjela. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here