Projara

Projara

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: Proja, projara, projino, brašno, sir

Sastojci

  • 3 cela jajeta
  • 3 šoljice mleka
  • 2 šoljice ulja
  • 4 šoljice projinog brašna
  • 1 šoljica pšeničnog brašana
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kriška sira
  • 1 kašičica soli

Uputstvo

  • Umutiti žicom jaja. Dodavati redom gore navedene sastojke i sve lepo izmešati, da se dobije lepa kompaktna smesa.
  • Smesu izručiti u podmazanu tepsiju ili u kalupe za projaru (mafine).
  • Peći oko 20 minuta na 200*C.
  • Poslužiti toplo uz sir, kajmak ili nešto drugo po vašem ukusu.

Napomene

Ja imam svoj recept za projaru, koji mi je ostao od moje majke i koji koristim već godinama, međutim, nedavno sam igrom slučaja, dobila i ovaj recept pa reših da ga probam. Verujte da sam oduševljena, toliko je ukusna, mekana, sočna, jednom rečju odlična je. Za sada, na mom sajtu, naći ćete dve verzije projare. Za koji god recept da se odlučite, nećete pogrešiti, a ja ako dobijem još neki, podjednako dobar recept, isprobavam i objavljujem. Dogovoreno.
Poslovica za danas:
-“ Što ljudi imaju više, više i žele.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here