Luk sitno iseckati i izdinstati na ulju. Dodati mleveno meso i sve zajedno ispržiti. Na kraju dodati so, biber i začin po ukusu.
Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati so, biber i začin i izmešati.
Polovinu krompira složiti na dno pekača ili nekog drugog suda.
Preko kormpira rasporediti izdinstano meso.
Preko mesa složiti drugu polovinu krompira.
Posebno umutiti jaja, posoliti, dodati oko pola litre obične vode i ovom smesom naliti musaku. Smesa treba da pokrije gornji sloj krompira, ako je potrebno, dodati još malo vode.
Peći na 220*C oko 40 minuta, odnosno dok voda ne ispari.
Napomene
Ukoliko ste navikli da musaku nalivate mlekom i jajima, onda će vam ovaj recep izgledati u najmanju ruku čudan. Da budem iskrena, bio je i meni dok ga nisam probala. Tajna je upravo u nalivanju musake. Ako je nalijete vodom, baš kao u ovom receptu, musaka će vam i sutradan ostati podjednako ukusna a krompir mekan kao da je tek ispečen, što sa mlekom nije slučaj, jer ga mleko "udrveni". Poslovica za danas:-" Nećete nikada sresti čoveka od koga se ništa ne može naučiti."-