Posna lenja pita
Sastojci
Kora:
- 8 šoljica šećera kristal
- 6 šoljica vruće vode
- 3 šoljice ulja
- 12 šoljica brašna mekog
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 5 celih jabuka
- 100 gr šećera kristal
- 1-2 kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Uputstvo
- Jabuke oljuštiti i izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i cimet i malo ih prokuvati.
- U vanglici žicom izmešati gore navedene sastojke. Dobijena smesa je gušća nego za palačinke.
- U pleh dimenzija 20 x 30 cm, izručiti polovinu smese i staviti da se peče oko desetak minuta na 200*C.
- Izvaditi pleh sa korom iz rerne pa preko kore rasporediti fil od jabuka. Preko jabuka izručiti drugu polovinu smese tako da pokrije fil.
- Vratiti pleh u rernu i ispeći pitu do kraja. Otprilike 20-ak minuta na 200*C.
- Ohlađen kolač iseći na kocke i posuti prah šečerom.
Napomene
Recepti za kolače sa jabukama i za lenje pite su neiscrpni i svaki je lep i dobar na svoj način, a na vama je da ih isprobavate. Za ovaj kolač mogu reći da je prelep, mekan i ukusan, prosto se topi u ustima. Dobila sam mnogo pohvala za ovu lenju pitu, zato ne oklevajte da je napravite.
Poslovica za danas:
-“ Od lenjosti nema gore bolesti.“-
Lajkujte nas: