Posna lenja pita

Posna lenja pita

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Lenja, pita, kolač, posni, jabuke

Sastojci

Kora:

  • 8 šoljica šećera kristal
  • 6 šoljica vruće vode
  • 3 šoljice ulja
  • 12 šoljica brašna mekog
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 5 celih jabuka
  • 100 gr šećera kristal
  • 1-2 kašičice cimeta
  • šećer u prahu za posipanje

Uputstvo

  • Jabuke oljuštiti i izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i cimet i malo ih prokuvati.
  • U vanglici žicom izmešati gore navedene sastojke. Dobijena smesa je gušća nego za palačinke.
  • U pleh dimenzija 20 x 30 cm, izručiti polovinu smese i staviti da se peče oko desetak minuta na 200*C.
  • Izvaditi pleh sa korom iz rerne pa preko kore rasporediti fil od jabuka. Preko jabuka izručiti drugu polovinu smese tako da pokrije fil.
  • Vratiti pleh u rernu i ispeći pitu do kraja. Otprilike 20-ak minuta na 200*C.
  • Ohlađen kolač iseći na kocke i posuti prah šečerom.

Napomene

Recepti za kolače sa jabukama i za lenje pite su neiscrpni i svaki je lep i dobar na svoj način, a na vama je da ih isprobavate. Za ovaj kolač mogu reći da je prelep, mekan i ukusan, prosto se topi u ustima. Dobila sam mnogo pohvala za ovu lenju pitu, zato ne oklevajte da je napravite.
Poslovica za danas:
-“ Od lenjosti nema gore bolesti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.