Pita sa mesom

Pita sa mesom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pita, meso, mleveno, praziluk, kore

Sastojci

  • 800 gr kora za piru
  • 500 gr mlevenog mesa po izboru
  • 700 gr praziluka
  • 4 cela jajeta
  • 1 kisela pavlaka
  • 200 ml ulja
  • 400 ml vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, biber i začin

Uputstvo

  • Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso pa ispržiti fil. Na kraju dodati so, biber i začin po ukusu.
  • U pleh na dno staviti 3-4 kore. Fil stavljati na svaku treću ili četvrtu koru, sve zavisi koliko kora imate, može i na svaku drugu. Svaku koru premazati uljem i isprskati sa malo vode razmućene sa praškom za pecivo.
  • Na kraju završiti takođe sa 3-4 kore. Složenu pitu pre pečenja iseći na kocke.
  • Umutiti jaja i pavlaku pa preliti preko pite. Pleh malo protresti da se jaja sa pavlakom razliju preko cele pite i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje.
  • Ubaciti pleh u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 40 minuta.
  • Poslužiti dok je još topla.

Napomene

Evo jednog odličnog recepta za pitu sa mesom koji sam našla na internetu. Najveću pažnju mi je, u stvari, privukao praziluk. Zainteresovalo me kakakv je ukus pite kada se fil od mesa prži sa prazilukom umesto sa crnim lukom i baš sam zadovoljna što reših da je napravim. Pita je preukusna, mekana, sočna…ma jednostavno morate probati i uveriti se.
Poslovica za danas:
-“ Mudar čovek čuje jednu reč a razume dve.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here