Jabuke oljuštiti i izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i cimet i malo ih prokuvati.
U vanglici žicom izmešati gore navedene sastojke. Dobijena smesa je gušća nego za palačinke.
U pleh dimenzija 20 x 30 cm, izručiti polovinu smese i staviti da se peče oko desetak minuta na 200*C.
Izvaditi pleh sa korom iz rerne pa preko kore rasporediti fil od jabuka. Preko jabuka izručiti drugu polovinu smese tako da pokrije fil.
Vratiti pleh u rernu i ispeći pitu do kraja. Otprilike 20-ak minuta na 200*C.
Ohlađen kolač iseći na kocke i posuti prah šečerom.
Napomene
Recepti za kolače sa jabukama i za lenje pite su neiscrpni i svaki je lep i dobar na svoj način, a na vama je da ih isprobavate. Za ovaj kolač mogu reći da je prelep, mekan i ukusan, prosto se topi u ustima. Dobila sam mnogo pohvala za ovu lenju pitu, zato ne oklevajte da je napravite.Poslovica za danas:-" Od lenjosti nema gore bolesti."-