Medeno srce

Medeno srce

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Medeno, srce, čokolada, džem

Sastojci

Kora:

  • 1 čaša šećera kristal
  • 1,5 čaša mlake vode
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 2 čaše brašna mekog
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta

Glazura:

  • 3 kašike džema od kajsija
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 gr margarina

Uputstvo

  • Mikserom umutiti sve sastojke gore navedene. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći oko 20 minuta na 200*C
  • Ispečen i vruć kolač premazati džemom od kajsija.
  • U šerpici otopiti čokoladu i margarin pa preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi.
  • Iseći na kocke i poslužiti

Napomene

Još jedna prelepa verzija medenog srca. Možete je praviti i u vreme posta. Moja deca su obožavala medeno srce a i meni je bilo najlakše napraviti baš ovaj kolač i za njih a i za goste. Ako do sada niste pravili medeno srce, sada je pravi trenutak da uključite rernu i krenete sa pravljenjem. 
Poslovica za danas:
-“ Med hrani i od mnogih bolesti brani.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.